Høstfuglen

Søndag den 9. oktober 2022 kl. 16:00
Pris: 150 kr.
Arrangeret af: Bornholms Musikforening

Ars Nova har gennem mange år haft glæde af et tæt samarbejde med Per Nørgård, og hans udtryk har sat stærke spor i ensemblets identitet og profil. I anledningen af Nørgård fejringen, har vi fundet tre værker frem fra gemmerne, der dels er vigtige milepæle inden for hans produktion for a cappella-kor, og dels har haft en særlig betydning for os. Værkerne er fra perioden 1979 – 1992, en meget frugtbar tid i Nørgårds virke.

I samme tidsrum, som de Nørgård-værker, vi her programsætter, blev skrevet og uropført, begyndte det danske musikliv og publikum at få øjnene op for Rued Langgaards kormusik. Selvom Langgaard skrev det meste af sin verdslige kormusik i 1910’erne, var det først op igennem 80’erne at den blev genopdaget – ”Høstfuglen”, som denne koncert tager sin titel fra, blev opdaget blandt Langgaards papirer, så sent som i 1990. Vi er glade for at kunne præsentere Nørgård og Langgaard sammen, og understregne denne forbindelse.

Koncerten afsluttes med et mesterværk fra en ganske anden tid. Johann Sebastian Bachs ”Jesu Meine Freude” er den længste og mest musikalsk komplekse af alle Bachs mottetter, hvor vi. gennem elleve satser hører fem stemmer bevæge sig gennem en utrolig variation af musikalske udtryk og følelser.

PROGRAM:

Per Nørgård                 Maya Danser
                                     Halleluja, der Herr ist verrückt
                                     Jeg hører regnen

Rued Langgaard          Lokkende Toner
                                     Sæterjenten
                                     Høstfuglen

Per Nørgård                 Wie ein Kind

                                         i Wiigen-Lied

                                         ii Frühlings-Lied

                                         iii Trauermarsch mit einem Unglücksfall

                           - kort pause -

J.S. Bach                     Jesu, meine Freude

 

Dirigent: