KLANG Festival

Mandag den 5. juni 2017 kl. 20:00
Pris: 100,-

Musikken i den første del af koncerten har primært kirkeligt indhold. Kong David be­græder sin søn Absolons død i kamp. Dufays klagesang over Konstantinopels fald til Tyrkerne i 1453. Og Rachels kla­gesang over sit døde barn, et af mange dræbt af Kong Herodes mænd under barnemordet i Betlehem. De tre klagesange er omkranset af to Mariasange af den fransk-flamske komponist Jean Mouton, som udtrykker den dyrebare skønhed og håbet, fremkaldt af en barnefødsel.

David Langs where you go skaber en overgang fra det kirkelige til det mere brogede indhold i de nyere værker. Teksten er fra Det Gamle Testamente, fra Ruth's bog, hvor Ruth fortæller Naomi, at hun vil blive hos hende for evigt. Et smukt billede på kærlighed, venskab og hengivenhed fra en person til en anden. Derefter videre ud i den nyere vokalmusiks vildtvoksende virvar. Rytmisk vanvid hos Andrew Hamilton. Indfølt forårsregnsstemning hos Howard Skempton. Steve Reichs ikoniske Clapping Music udsat for stemmer. Terry Rileys kosmiske toner. 

Og endelig Pelle Gudmundsen-Holmgreens Tre Stadier, som han selv beskrev: ”3 stadier, steder, situationer, scener, karakterer, farver, billeder – en slags triptykon: et by-billede, et skov-billede og en forening af de to under ly af Shakespeares sonnet nr. 60, "Like as the waves ...”, hvoraf de første fire linier fremføres som cantus firmus". I Tre Stadier citerer Gudmundsen-Holmgreen desuden renæssance-komponisten Clement Janequin. Ringen sluttes til den gamle musik igen.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Copenhagen Renaissance Music Festival og indgår i serien Early Monday.

PROGRAM:

Jean Mouton (1459-1522) Ave Maria Virgo Serena
Anon. 14. årh Dole Super Te - Absolon Fili mi
Guillaume Dufay (1397-1474) Lamentatio Sanctae Matris Ecclesia
Gregoriansk sang (i) Herodes Iratus; (ii) Vox in Rama
Jean Mouton Ave Sanctissima Maria
   
David Lang (*1957)  where you go
Andrew Hamilton (*1977) Everything is Ridiculous
Howard Skempton (*1947) More Sweet than my Refrain
Steve Reich (*1936) Clapping Music (arr. Paul Hillier) 
Terry Riley (*1935) Madrigal
Pelle Gudmundsen-Holmgreen (1932-2016) Tre Stadier (Three Stages)

I. In the Streets

II. In the Woods

III. Streets, Woods, - Like as the Waves

 

Dirigent: