The Nordic Choir Expedition fælleskoncert / Helsinki

Fredag den 2. juni 2023 kl. 19:00

The Nordic Choir Expedition 2023 er en nordisk festival for kormusik, som afholdes af Helsinki Kammerkor, Det Norske Solistkor, Eric Ericsons Kammerkor og Ars Nova Copenhagen. Festivalen afholdes første uge af juni i Oslo, Helsinki, Stockholm og København.

Ved denne koncert præsenterer Eric Ericsons Kammarkör programmet Holy and Bright. Efter pausen opfører alle fire kor sammen den ukrainskfødte komponist Galina Grigorjevas nye værk "Between the earch and the skies". 

Fælleskoncert: Between the Earth and the Skies

Det Norske Solistkor, Helsinki Kammerkor, Eric Ericsons Kammerkor og Ars Nova Copenhagen opfører Between the Earth and the Skies et nyt værk i fem satser bestilt særligt til festivalen af den ukrainske komponist Galina Grigorjeva. Ensemblerne synger først en sats hver, og til slut mødes alle firs sangere i en mægtig afsluttende sats.

Between the Earth and the Skies er baseret på tekster af bl.a. Tranströmer, Katti Fredriksen og A. W. Yrjänä, Sara Teasdale, der på fire forskellige sprog reflekterer over livets eksistentielle spørgsmål, og hvordan vi kan finde en måde at redde kloden til de kommende generationer. Grigorjeva fortæller om sine tanker bag værket: “Vi må lære at elske. Ellers kan ikke forstå sandheden om naturens skønhed i dens dybeste forstand. Uden kærligheden kan vi ikke tage varer på den skrøbelige verden, som vi har ansvaret for.”

 

The Nordic Choir Expedition

Er en nordisk kor-festival, som nu finder sted for tredje gang. Fire af nordens bedste kor og vokalensembler: Helsinki Kammerkor, Det Norske Solistkor, Eric Ericsons Kammerkör og Ars Nova Copenhagen, sætter hinanden stævne i deres respektive hjembyer: Helsinki, Oslo, Stockholm og København. I 2023 har festivalen særligt fokus på mennesket syn på naturen, og vores evne til at tage vare på den. Festivalen er yderligere planlagt som en særligt klimavenlig festival.

Samarbejdet grundlagdes i 2016 med udgangspunkt i Tenso – et europæisk netværk for professionelle kammerkor, som alle ensemblerne er medlemmer af.

I 2023 mødes de fire kor i deres respektive hjembyer Oslo, Stockholm, Helsinki og København. I København afholdes festivalen d. 9. og 10. juni i Trinitatis Kirke og Garnisons Kirke. Billetter til koncerterne koster 175 - 225 kr. Partoutkort til alle fire koncerter koster 500 kr.

Projektet er støttet af Creative Europe og Nordisk Kulturkontakt. Ars Nova Copenhagens deltagelse er desuden støttet af A.P. Møller Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Korsangernes Fællesråd og Københavns Musikudvalg.

PROGRAM:

 

CARL NIELSEN: Benedictus Dominus

KRZYSTOF PENDERECKI: Stabat Mater

DJURO ZIVKOVIC: Musica Psalterii Gloriosi

THOMAS JENNEFELT: Dann entstrahlt…

SVEN-DAVID SANDSTRÖM: Es ist genug

MATTHEW PETERSON: brIght

BRITTA BYSTRÖM: Another part of the wood

Eric Ericsons Kammarkör

 pause  

Galina Grigorjeva: Between the Earth and the Skies

 

Dirigent: