• Pablo Ortiz - Gallos y Huesos I Notker

  Orchid Classics 2015

  Ars Nova Copenhagens første udgivelse på Orchid Classics byder på musik af den argentiske komponist Pablo Ortiz, som gruppen har haft et længerevarende frugtbart samarbejde med. Gallos Y Huesos (Haner & Ben) fortolker digte af den argentinske forfatter Sergio Chejfec og værket Notker benytter poesi af Notker også kendt som "Stammeren", en lærd munk og musiker, der døde i 912.

  black
 • Carl Nielsen

  Songs for choir Dacapo 2014

  "Det er underligt, at naar jeg skriver disse letfattelige, enkle Melodier er det som om det slet ikke er mig der komponerer; det er som om det var Folk fra min Barndom ovre paa Fyn eller som om det var det danske Folk som ønsker noget igennem mig." 

  Carl Nielsen 

  black
 • Carambolage

  Dacapo 2014

  Denne premiereindspilning af fire af Borup-Jørgensens hovedværker forener to af Danmarks førende ny musik-ensembler, Århus Sinfonietta og Ars Nova Copenhagen under dirigent Søren K. Hansen

  turquoise
 • THE GOLDEN AGE of Danish Partsongs

  Dacapo 2014

  Danske guldalderperler. Både klassiske, romantiske værker og musik fra de efterfølgende generationer helt op til vor tid.

  orange
 • Arvo Pärt: Creator Spritus

  Harmonia Mundi 2012

  Paul Hillier curates this collection of Arvo Pärt's instrumental and choral chamber music drawn from different periods in the composer's career. He brings together his celebrated vocal ensembles, along with chamber group NYYD, and long-time collaborator organist Christopher Bowers-Broadbent, to produce another powerful recording of ethereal sacred music.

  grey
 • Requiem

  Dacapo 2012

  De 500 år, der skiller renæssancemesteren Johannes Ockeghem (c. 1410-97) og den danske komponist Bent Sørensen synes at forsvinde i dette enestående requiem, der både dramaturgisk og musikalsk udgør et samlet forløb efter idé af dirigenten Paul Hillier. Værket forener sine stilistiske modsætninger i et udtryk, som på en gang opleves tidløst og nærværende i det GRAMMY-vindende vokalensemble Ars Nova Copenhagens blændende fortolkning under Hilliers direktion.

  black
 • The Christmas Story

  Harmonia Mundi 2011

  Ars Novas nyeste jule-cd, udgivet sammen med Theatre of Voices er af flere anmeldere blevet fremhævet blandt årets bedste udgivelser. Den er inspireret af den kendte og populære engelske tradition, som på dansk kendes som 'De ni Læsninger'. Musikken stammer fra Italien, Tyskland, Danmark, England og USA, og cd'en rummer bl.a. en række fine arrangementer af Ars Novas chefdirigent Paul Hillier. Cd'en var på både Politikens og Berlingskes liste over bedste klassiske indspilninger i 2011.

  red
 • Heinrich Schütz: The Complete Narrative Works

  Dacapo 2011

  Denne nye CD-boks præsenterer barokmesteren Heinrich Schütz' samlede narrative værker (historiae) i de prisbelønnede indspilninger med Ars Nova Copenhagen dirigeret af Paul Hillier. De inderlige fortolkninger af historierne fra påske, pinse og jul præsenteres her sammen med dirigentens egen introduktion til Schütz' værker, som regnes blandt de fineste fra det 17. århundrede.

  olive-green
 • A Bridge of Dreams

  A cappella music from the Pasific rim Ars Nova Records 2011

  Denne cd på Ars Novas eget label rummer en fornem samling af vokalmusik fra Stillehavsområdet. Her er komponister og digtere fra Kina, Japan, Californien, New Zealand og Australien - og en enkelt tidlig angelsaksisk opdagelsesrejsende. En del af værkerne akkompagneres af den engelske harpevirtuos Andrew Lawrence-King, og dirigent Paul Hillier hæver selv røsten som fortæller. I CD-hæftet er det ligeledes Hillier selv, der fortæller om musikken og komponisterne, som han alle kender personligt.

  yellow
 • Heinrich Schütz: Matthæus-Passion

  Dacapo 2011

  ARS NOVA Copenhagen og Paul Hillier præsenterer her den fjerde indspilning i en serie helliget Heinrich Schütz' (1585-1672) bibelske værker (Historiae). Det danske vokalensemble fejrer således Danmarks stolte forbindelse med denne tyske mester, som blev udnævnt Kapellmester af Christian IV og arbjedede ved det danske hof over to perioder igennem 11 år. Cover-illustrationerne viser relieffer i hamret metal af Karl Schmidt-Rottluff (1884-1976), et medlem af Die Brücke-gruppen grundlagt i 1905 i Dresden - en by, med hvilken Schütz selv havde en tæt tilknytning.

  olive-green