ARS NOVA Copenhagen blev grundlagt i 1979 og har for længst etableret sig som et af verdens fineste vokalensembler. Ensemblets chefdirigent og kunstneriske leder siden 2003 er den anerkendte engelske dirigent Paul Hillier. Ars Nova har desuden arbejdet med bl.a. Bo Holten, Tamás Vetö (begge tidligere chefdirigenter), Kaspars Putnins, Andrew Lawrence King, Anthony Rooley, Michael Bojesen og Søren Kinch Hansen (som alle har optrådt som gæstedirigenter).

Ars Nova har den lidt usædvanlige konstruktion, at det er sangerne der ejer ensemblet og er den øverste beslutningsmyndighed. Gruppen omfavner således sammen med Paul Hillier den kunstneriske vision at være førende indenfor ensemblesangens svære kunst.

Ensemblet har specialiseret sig i fortolkning af renæssancens polyfone kormusik og ny vokalmusik, der udføres med præcision og nerve og med en sound, som vækker opmærksomhed overalt i verden. Med en årlig koncertsæson i København og Århus, adskillige koncerter i det øvrige Danmark og tilbagevendende turnéer verden over, er gruppen i dag mere efterspurgt end nogensinde. I 2015 besøgte gruppen bl.a. Kina på en længere turné, som en markant del af det danske kulturfremstød. Ars Nova besøgte i 2015 også også Ukraine og Tjekkiet. I 2016 har gruppen planlagt en mindre turne til Tyskland.

Ars Nova har indspillet en lang række CD’er, der har vundet adskillige priser; heriblandt en Grammy for The Little Match Girl Passion med musik af David Lang. To aktuelle cd’er er på DaCapo REcords ’Carl Nielsen – Songs for Choir’ med 21 sange af 150-års jubilaren (december 2014) og på Orchid Records 'Gallos Y Huesos | Notker' med musik af den argentinske komponist Pablo Ortiz, som Ars Nova har haft et særdeles frugtbart samarbejde med gennem de seneste år. 

Heinrich Schütz har en helt særlig plads hos Ars Nova, idet gruppen har i årene 2008-2011 har indspillet komponistens samlede dramatiske værker til påske og jul. De fire CD’er har høstet utallige roser i både ind- og udland. I forlængelse heraf blev gruppen i oktober 2014 inviteret til at være artist in residence ved den tyske Heinrich Schütz Musikfest i og omkring komponistens hjemby Dresden.

Andre nyere udgivelser (i udvalg) er ’Creator Spiritus’ på Harmonia Mundi med musik af Arvo Pärt  og ’The Golden Age of Danish Partsongs’ på DaCapo Records med musik af en perlerække af de bedste danske vokalkomponister fra de seneste 200 år. 

Du kan modtage information om kommende udgivelser og koncerter direkte i din mailbakke ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.