The Nordic Choir Expedition - Tenso days 2016: Eric Ericsons Kammerkör

Fredag den 21. oktober 2016 kl. 16:30
Pris: Fri entré

De bedste kor i Norden har sat hinanden stævne i Trinitatis Kirke, hvor publikum over en uge kan høre kormusik fra mange steder og mange tider – ikke mindst vores egen. Festivalen bliver en virtuos opvisning i den fornemme nordiske kortradition og giver mulighed for at dykke ned i et klangspektrum, der går fra Nordic Cool til dybe sonore klange – fra lysende transparens til varm, fortættet lyd.

Det svenske pionerensemble Eric Ericsons Kammerkör åbner festivalen med en flot rundtur i sit hjemlands kormusik fra de seneste godt 100 år. Programmet spænder fra traditionel korlyrik af David Vikander og Hugo Alfvén, til Ingvar Lidholms teknisk krævende Libera me med tekst fra den latinske dødsmesse. Desuden synges værker af Folke Rabe, Daniel Börtz, Karin Renqvist, Gustav Lindsten og Ludvig Norman.

The Nordic Choir Expedition er en nordisk korfestival, som i efteråret 2016 på skift finder sted i Oslo, Helsinki, Stockholm og København. Ved festivalen kan publikum indenfor få dage opleve den mest omfattende samlede live fremvisning til dato af det ypperste indenfor nordisk professionel kor- og ensemblesang. De deltagende ensembler er Ars Nova Copenhagen, Helsinki Chamber Choir, Det Norske Solistkor og Eric Ericsons Kammerkör – et fra hvert land. I København bliver festivalen endnu flottere, idet DR VokalEnsemblet og Ars Nova Copenhagen sammen er værter for den første danske udgave af Tenso Days. Hermed kan festivalen i København præsentere endnu et nordisk elite-vokalensemble og i alt 5 koncerter, hvor ny kormusik fra hele Norden sættes overfor værker fra det internationale repertoire. Programmet omfatter desuden en workshop for unge komponister, en paneldiskussion om nordisk kormusik og et samarbejde mellem tre af ensemblerne om opførelsen af en berømt 40-stemmig motet af Thomas Tallis.

Tenso er et middelalderligt provencalsk ord, som dækker over en særlig genre af trubadursang. To eller flere trubadurer, datidens sangere, komponister og digtere, tager emner op, som de forsvarer i poesi og sang. Moralske emner eller kærlighed er som regel inspirationen. Tenso network består af 20 af Europas bedste professionelle kor, der alle deler et stort engagement i nutidig a cappellasang. De kommer fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland, Polen, Kroatien, Slovenien, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien, Portugal og Irland. Korene arrangerer musikfestivaler, Tenso Days, flere gange årligt rundt i Europa, og de bestiller ny kormusik, arrangerer master classes for unge dirigenter og unge komponister, de har etableret et kammerkor for unge sangere, og de arrangerer Professional Days for kunstneriske ledere, dirigenter som administrative.

PROGRAM:

Eric Ericsons Kammarkör  GOES SWEDISH II
David Wikander (1884-1955) Förårskväll
Folke Rabe (1935) Joe's Harp
Daniel Börtz (1943) I mörkret av röster
Karin Rehnqvist (1957) Davids nimm
Gustav Lindsten (1990) Penumbra
   
Short break  
   
Ingvar Lidholm (1921) Libera me
Ludvig Normann (1831-85) Jordens oro viker

Dirigent:

Sopran:

Alt:

Tenor:

Bas: