Til Musikken

Søndag den 3. november 2024 kl. 16:00
Pris: 150 kr. / 75 kr. U25 og pensionister
Arrangeret af: Ars Nova Copenhagen

Ved denne koncert vender Ars Nova blikket mod musikken. Det gør man selvfølgelig altid, når man synger koncert, men her har gruppen udvalgt en række værker, som frem for at at besynge de gængse emner - naturen, årstiderne, kærligheden eller Vorherre selv - for hovedpartens vedkommende handler om…..musikken selv. Og stemmens fantastiske evne til at skabe den skønneste musik. 

Et nærmest uomgængeligt værk i sådan et program er selvfølgelig den engelske komponist Benjamin Brittens Hymn to Saint Cecilia, en hyldest til musikkens skytshelgen, som i den katolske kirke fejres den 22.november. Og programmet er også i sin helhed centreret om britiske komponister: Fra renæssancen en gruppe madrigaler af Orlando Gibbons, Thomas Morley og Thomas Weelkes. Blandt trædestenene på vejen til nutiden finder vi Edward Elgars There is sweet music og Arthur Sullivans The Long Day Closes. Vores egen tid repræsenteres af nogle af de bedste kvindelige komponister: Sing to the moon af sangeren og korlederen Laura Uvula, Now may we singen af Cecilia McDowell, en af sin generations førende korkomponister, og Wild Musick af Roxana Panufnik (som blandt andet har komponeret en del af musikken til kroningen af Kong Charles og Dronning Camilla). Koncerten rundes af med Cecilia Virgo af James MacMillan, hvis fremragende musik Ars Nova har valgt at sætte et særligt fokus på i 2024.

PROGRAM:

Musik af blandt andet Benjamin Britten, Orlando Gibbons, Thomas Morley, Thomas Weelkes, Edward Elgars, Arthur Sullivan, Laura Uvula, Cecilia McDowell, Roxana Panufnik og James MacMillan. 

Dirigent: