Echoes - NJORD

Mandag den 1. februar 2016 kl. 20:00
Pris: 150,- / Stud. 75,-

NJORDs afslutningskoncert bliver et overflødighedshorn af stemmer, elektronik og visuals, når de to prisvindende vokalensembler Ars Nova Copenhagen og Theatre of Voices tager livtag med Kaija Saariahos organiske og ekspressive klangbilleder.

Ars Novas fortolkninger af ny vokalmusik udføres med præcision og nerve og med en sound, som vækker opmærksomhed overalt i verden. Grammy-vindende Theatre of Voices er et af de mest fremtrædende vokalensembler i Europa og optræder med et uhyre højt kunstnerisk og teknisk overskud. En aften med begge ensembler på scenen kan kun give fortryllende ekkoer.

Under overskriften ’Echoes’ byder koncerten på et storslået multimedieshow for otte sangere, elektronik og video. Saariaho sidder selv bag knapperne og styrer de elektroniske kompositioner, mens multimediekunstneren Jean-Baptiste Barrière skaber live visuals.

Musikkens visuelle kvaliteter trækkes frem ved at lade videokunst fungere som en blanding af fortællingen i digtene bag kompositionerne, et visuelt udtryk for de musikalske strukturer og fri leg.

Inden koncerten holder Kaija Saariaho og Jean-Baptiste Barrière en artist talk med fokus på mødet mellem musik og visuals.

Efter koncerten inviterer NJORD Biennale og Edition Wilhelm Hansen på et glas bobler.

AFTENENS PROGRAM:

19.15 Pre-concert talk v. Kaija Saariaho og Jean-Baptiste Barrière

20.00 Echoes

21.30 NJORD Finissage med bobler

PROGRAM:

Kaija Saariaho Écho ! (2007) ANC
Kaija Saariaho Lonh (1995-1996) TOV
Kaija Saariaho Nuits, Adieux… (1991-2007) TOV
PAUSE  
Kaija Saariaho From the Grammar of Dreams (1988) TOV
Kaija Saariaho Tag des Jahrs (2001 - arr: Rachid Safir 2006) ANC

Dirigent: