Pelle 75 år

Lørdag den 24. november 2007 kl. 16:00
Arrangeret af: Ars Nova Copenhagen
Læs anmeldelser

Den danske komponist Pelle Gudmundsen-Holmgreen fylder 75 år i november, og Ars Nova Copenhagen fejrer ham med denne portrætkoncert. Hør tre store værker, som alle er komponeret til Ars Nova Copenhagen: Fire meget personlige madrigaler med trompeterende elefanter og svirrende flagermus; en vokalsymfoni i tre satser med lyde fra Københavns pulserende liv og fuglestemmer fra den danske natur; og endelig et splinternyt værk med tekster fra Prædikerens bog. Gudmundsen-Holmgreen er en af Danmarks mest radikale og nyskabende komponister, og det bliver ikke kedeligt. Programmet indspilles efterfølgende til senere cd-udgivelse.

PROGRAM:

Dirigent:

 • Alderdomsværker

  Få kunne være nærmere til at markere Pelle Gudmundsen-Holmgreens 75 år end Ars Nova. Kor og komponist står hinanden nær, og vidste man det ikke, gjorde korets fødselsdagsprogram det lysende klart. (...) Her taler en erfaren mester, som ved nøjagtigt, hvorfor han udsætter sangernes intonation for så hårrejsende udfordringer. Og som tør løbe risikoen med en musik, der ville klaske kraftesløst sammen for et mere uformående kor.

  Politiken
 • Ars Nova fejrede den erfarne mester flot

  Få kunne være nærmere til at markere Pelle Gudmundsen-Holmgreens 75 år end Ars Nova. Kor og komponist står hinanden nær, og vidste man det ikke, gjorde korets fødselsdagsprogram det lysende klart. (...) Uden Ars Novas virtuositet at betro sig til havde Holmgreen næppe skrevet en så kompleks collage som Three Stages.
  Fem hjerter *****

  Politiken